2 nov

Nieuwe waterwagens Brandweer Drenthe overgedragen

DRENTHE- De brandweer in Noord- en Midden-Drenthe heeft sinds zaterdag 150.000 liter bluswater paraat, verdeeld over tien waterwagens die bij verschillende brandweerposten in Noord- en Midden Drenthe staan staan.
De zogeheten Waterwagens werden afgelopen zaterdag officieel in gebruik genomen. Hiermee werd ook het tijdperk van de brandkranen afgesloten. In de komende jaren zullen deze geleidelijk uit het straatbeeld verdwijnen. Dit houdt in dat bij een brandmelding naast de gebruikelijke tankautospuit er eveneens een waterwagen meegaat om de tankautospuit te voorzien van extra water.
He principe van de waterwagen is dat zodra er meer water nodig dan de 15000 liter water aan boord is deze door één van de andere waterwagens wordt aangevuld. De heen en weer pendelende waterwagens worden gevuld met water uit kanalen of andere open wateren. Deze manier van werken wordt reeds een jaar geoefend en gebruikt door de brandweer in Assen en korpsen in de Zuid-Westelijke hoek van Drenthe.  De brandweerchauffeurs moesten voor het gebruik van de waterwagen een extra rijvaardigheidscursus volgen.
Foto’s H.Van Oost © Compact Media / Van Oost Media