31 aug

Brand gemeld na blikseminslag bij jeugdinrichting Juvaid in Veenhuizen.

VEENHUIZEN – Bij jeugdinrichting Juvaid aan de Oude Asserstraat in Veenhuizen werd zondagmorgen omstreeks 10.23 uur een brand gemeld, nadat even daarvoor de bliksem was ingeslagen. Aan de hand van de verkregen informatie en het bijzondere object schaalde de Meldkamer Noord-Nederland uit voorzorg op naar middelbrand. Brandweerkorpsen van Veenhuizen en Norg kwamen ter plaatse.

In het celgebouw van de justitiële jeugdinrichting Juvaid (Het Poortje) waren vlammen en rook waargenomen uit een elektrisch apparaat, ook hing er in de serverruimte van het gebouw een sterke brandlucht. Ondanks dat er problemen waren door de blikseminslag met het toegangshek was de situatie snel onder controle. Er raakte niemand gewond. Een duif overleefde de blikseminslag niet.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl