31 aug

Voorbijganger ruikt vreemde lucht in Veenhuizen.

VEENHUIZEN – Zondagavond omstreeks 19.20 uur werd het korps van Veenhuizen gealarmeerd voor een vreemde lucht aan de Eikenlaan in Veenhuizen. Volgens de meldkamer bleek de gas c.q. chloorlucht te zijn waargenomen ter hoogte van het voormalige penitentiaire inrichtingen de Rode Pannen aan de Oude Gracht. Hier werd niks aangetroffen.

Vlakbij deze locatie worden werkzaamheden verricht. Daarom ging het korps aan de Laan van Weldadigheid bij het parkeerterrein pols hoogte nemen. Na contact te hebben gehad met de melder die niet op de brandweer bleef wachten werd telefonisch informatie ingewonnen. Hieruit bleek dat de melder de vreemde lucht had waargenomen aan de Haulerweg.

Het korps van Veenhuizen controleerde tevens bij het leegstaande Unit Oude Gracht waar voorheen bolletjesslikkers werden opgesloten. De inrichting werd na de Schiphol brand gesloten i.v.m. de brandveiligheid. Ook richting de Dominee Germsweg (Zesde Wijk) werd gecontroleerd. Nadat er niks werd aangenomen keerde het korps terug richting de kazerne.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl