24 jan

Grootschalige brandweerinzet in Gevangenis Norgerhaven

Veenhuizen- Maandagmiddag om 13.10 werd er een ongeval gemeld met gevaarlijke stoffen in de P.I.Norgerhaven in Veenhuizen. Hierop volgde een grootschalige brandweerinzet. De korpsen van Veenhuizen, Norg, Emmen en Emmercompascuum werden opgeroepen op ter plaatse te gaan. Ook de OVD en ROGS kwamen ter plaatse.

Binnen het arbeidscomplex van de gevangenis was geconstateerd dat een 20 liter vat gevuld met bleekloog bol stond en dat deze dus mogelijk kon knappen. Hierop werd het arbeidsgedeelte van de gevangenis ontruimd.

De gealarmeerde brandweer heeft het vat naar buiten gebracht en daar ontlucht. Hierna was het directe gevaar geweken. De brandweer kon vervolgens weer retour naar de kazerne. De later gealarmeerde ontsmettingscontainer is wel ter plaatse geweest maar niet ingezet.

Foto’s: P.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl