1 dec

Brand in een leegstaande woonboerderij aan de Breebergweg in Waskemeer.

HAULERWIJK – In de nacht van vrijdag op zaterdag is er in een leegstaande woonboerderij aan Breebergweg in Waskemeer omstreeks 01.30 uur door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken. Bij aankomst van het korps van Haulerwijk bleek de brand aan de achterkant van de woning plaats te vinden. Omstreeks 1.45 uur werd er opgeschaald naar middelbrand, waardoor naast de ladderwagen van Drachten, ook de brandweer van Veenhuizen werd gealarmeerd.

Onder de dakpannen van de woning zat nog een rieten kap. De brandweer heeft middels een binnen aanval weten te ver komen dat de brand uitslaand werd. Met de hoogwerker van Drachten werden op meerdere plaatsen dakpannen en riet verwijderd om te controleren of het vuur geblust was. De politie gaat vermoedelijk onderzoek doen naar de brand. Brandstichting wordt hierbij niet uitgesloten.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl