3 apr

Reparatie werkzaamheden zorgen voor brandweer inzet. (VIDEO)

VEENHUIZEN – Even na 11.00 uur werd de brandweer van Veenhuizen gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij gevangenis Bankenbosch aan de Bankenboschweg in Veenhuizen. De brandmelding was afkomsting vanaf GGZ Drenthe (Kliniek beter leven) afdeling de Wissel.

Tijdens het aanrijden van de brandweer van Veenhuizen werd assistentie gevraagd van de hoogwerker van het korps van Assen aangezien er door medewerkers van de kliniek een rook geur was waargenomen die vermoedelijk vanaf het dak afkomstig was.

Uit voorzorg is er opgeschaald naar middelbrand aangezien het incident plaats vond op een afgesloten terrein, waarbij verder informatie nog onbekend was. Hierdoor kwam ook de brandweer van Norg ter plaatse. Bij aankomst heeft de brandweer een controle uitgevoerd in en op het pand. Hieruit is gebleken dat door reparatie onderhoudswerkzaamheden aan het dak van het gebouw. Rook en geur door de rookmelders zijn gegaan.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl