3 sep

Brand in woongebouw op Groot Bankenbosch

VEENHUIZEN – Dinsdagavond omstreeks 17.30 uur heeft er in een woongebouw op het terrein van Groot Bankenbosch kort een brand gewoed. De brandweer van Veenhuizen kreeg de informatie dat het vuur zich in het plafond bevond in een van de vertrekken van het GGZ kliniek “Beter leven.

Medewerkers van de instelling konden door het uitschakelen van het stroom erger verkomen. De brandweer heeft een deel van de plafon van de keuken moeten verwijderen om zeker te zijn dat er geen vuurhaarden meer waren. Hieruit bleek dat de brand is ontstaan door kortsluiting in bedrading. tijdens de inzet van de brandweer werden bewoners overgeplaatst, niemand raakte bij de brand gewond.

De keuken heeft volgens de OVD van de brandweer redelijke rookschade opgelopen. Na controleren en ventileren kon de brandweer van Veenhuizen terug keren naar de kazerne.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl