24 jun

Wederom nieuwe waterwagens uitgeleverd

VEENHUIZEN/DRENTHE – De brandweervoertuigenbouwer DRV ( Dutch Rescue Verhicles) uit Hoogeveen heeft wederom enkele waterwagens voor de veiligheidsregio Drenthe uitgeleverd. Nadat diverse korpsen in de regio Zuid-Oost Drenthe en Assen al eind vorig jaar dit type voertuig in gebruik namen worden nu ook de overige korpsen voorzien van een soortgelijk voertuig. Ook de brandweer van Veenhuizen ontving afgelopen vrijdag de waterwagen.

Het voertuig zal echter pas later in gebruik worden genomen. De brandweerlieden zullen voor dit voertuig een extra rijopleiding moeten volgen.

De waterwagen is gebouwd op basis van een MAN TGS en heeft een totale lengte van 8.85 m. Het voertuig heeft plaats voor 2 brandweerlieden. Daarnaast heeft het voertuig een extra stuuras.

Foto’s R.Koene © Compact Media