1 okt

Problemen in Jeugdgevangenis in Veenhuizen.

Veenhuizen – Om 18:26 uur werd het korps van Veenhuizen gealarmeerd voor een nacontrole bij de Juvaid in Veenhuizen. In de jeugdgevangenis van Veenhuizen werd vrijdagavond een brandgeur geroken. Hierbij moesten vier slachtoffers zich voor behandeling van gezondheidsklachten naar het ziekenhuis begeven. Het ging hierbij om hoofdpijn en hartklachten. Het betreft hier drie bewaarders en één gedetineerde allen zijn over gebracht naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Drie van de slachtoffers konden zich na een medisch onderzoek weer huiswaarts begeven. Een vrouwelijke bewaarster wordt na verwachting in de loop van de avond/nacht ook ontslagen uit het ziekenhuis.

Een groep van een tiental gedetineerde werd binnen de hekken van de jeugd inrichting onderzocht. De vermoedelijke oorzaak van de problemen in de jeugdgevangins in Veenhuizen heeft volgens persvoorlichster Ramona Venema van de Politie Drenthe te maken met een rooksimulatie, die eerder vandaag heeft plaatsgevonden. Hierbij is het mogelijk dat het gas wat hievoor wordt gebruikt is blijven hangen in de vertrekken waardoor diverse mensen gezondsheidsklachten kregen. Hierbij werd opgeschaald naar Grip 1, waardoor ook de korpsen van Norg, Assen en Meppel werden gealarmeerd.

Foto’s R.Koene, P.Koene & H.Huizinga  © Compact Media