24 nov

Grote brand in remise Q-Buzz in Oosterwolde (Video Update 10.00 uur)

Oosterwolde- Donderdagmorgen omstreeks 06.00 uur is er een grote brand uitgebroken in de remise van Q-Buzz op de Drie Stellingenweg in Oosterwolde. Verschillende Brandweerkorpsen uit Friesland en Drenthe zijn ingezet om de brand te bestrijden.

Verscheidene bussen buiten de remise en het gebouw zelf stonden in brand. Ook werd een nabijgelegen dieseltank door de brandweer gekoeld. Door de brand is de dienstregeling van Q-Buzz ernstig verstoord. Er rijden wel bussen maar met een aangepaste dienstregeling. Het is nog onbekend hoe lang dit zal duren.

De brandweer is inmiddels aan het inpakken. Bij de brand zijn 4 bussen op het buitenterrein verwoest, ook heeft de remise zware schade opgelopen. Of er ook bussen binnen stonden is niet bekend.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie zal hier later onderzoek naar doen.

Foto’s R.Koene & E.Faber © Compact Media / Nieuwsflyer.nl

Video: R.Pen © Compact Media / Nieuwsflyer.nl