22 okt

Grote brand aan de Kolonievaart in Huis ter Heide (Update 14.15 uur)

HUIS TER HEIDE – Woensdagmorgen omstreeks 11.30 uur is er bij een camping aan de Kolonievaart in Huis ter Heide een  brand uitgebroken. Bij aankomst van de brandweerkorpsen uit Veenhuizen en Norg bleek er in een grote schuur  brand uitgebroken. De eigenaar was in de schuur met werkzaamheden bezig geweest en waarschijnlijk zijn er vonken in het stro terecht gekomen. Nadat de bewoner constateerde dat er brand was heeft hij de brandweer gealarmeerd alvorens zelf bluspogingen te ondernemen. Ondanks het gebruik van 3 brandblussers en een tuinslang kon de bewoner de vlammen niet onder controle krijgen.

De rookontwikkeling die bij de brand vrij kwam was in de wijde omgeving te zien. De brandweer beschikte over voldoende bluswater maar heeft in verband met mogelijke uitbreiding en overslag naar naastgelegen gebouwen en compartimenten snel opgeschaald naar grote brand. Hierdoor werden ook de brandweerkorpsen van Smilde, Vries en Hoogeveen gealarmeerd. De brandweer van Hoogeveen en Vries konden echter voortijdig worden afgemeld aangezien de uitbreiding van de brand door de brandweer werd tegengehouden. De gealarmeerde brandweer van Smilde kwam wel ter plaatse.

De bewoner heeft een deel van de schuur met een graafmachine afgebroken om de laatste brandhaarden te kunnen bereiken.

Foto: P.Koene  © Compact Media / Nieuwsflyer.nl