6 aug

Land-bouwvoertuig volledig uitgebrand.

VEENHUIZEN – Dinsdagmiddag omstreeks 14.40 uur is op het land tussen de Norgerweg in Veenhuizen en de Fledders te Zuidvelde een land-bouwvoertuig door brand volledig verwoest. De boer was nabij het munitiecomplex bezig met maai werkzaamheden toen zijn trekker door onbekende oorzaak in brand vloog.

De brand was bij aankomst van het korps van Veenhuizen al overgeslagen op het land. In verband met dat er weinig bluswater voorhanden was in het gebied, werd allereerst de brand op het land gedoofd. De tankwagen van Veenhuizen mag nog niet worden ingezet, daarom werd uit voorzorg de waterwagen van Assen gealarmeerd.

Deze werd echter niet ingezet aangezien ook het personeelsvoertuig met de MSA was uitgerukt, hiermee werd water uit een sloot gepompt. waardoor ook de trekker kon worden geblust. Door snel handelen van de brandweer van Veenhuizen werd de brand op het land tijdig geblust en de maaier achter de trekker behouden.

Twee blusvliegtuigen uit Spanje kwamen nog over het gebied heen vliegen. Zij waren onderweg naar een bosbrand in Zweden waar ze assistentie zouden verlenen.

Foto’s: J.Kuiper © Compact Media / 112inhetnieuws.nl