1 apr

Brandweer Veenhuizen vijfde bij de brandweerwedstrijden in Meppel

MEPPEL – Zaterdag 1 april werden er in het Drentse Meppel de provinciale brandweerwedstrijden in de Klasse 112 gehouden. Gedurende de dag streden 9 brandweerkorpsen uit de provincie Drenthe en één korps uit de provincie Groningen om een plek bij de eerste drie.

De brandweer wedstrijden worden georganiseerd door het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) in samenwerking met brandweer Meppel.
De beste drie korpsen gaan door naar de gewestelijke brandweerwedstrijden 1e ronde op 20 mei in Hoogezand.

De prijsuitreiking vindt plaats om 19.00 uur. Om de wedstrijden zo eerlijk mogelijk te laten verlopen, is het van belang om geen informatie of beelden via Social Media te verspreiden voordat de laatste ploeg gespeeld heeft.

SCENARIO:

Bij een bouwbedrijf aan de Handelsweg in Meppel woedde zaterdag een binnenbrand, de korpsen werden gealarmeerd om assistentie te verlenen aan het korps van Meppel. Ter plaatse werd er contact gelegd met de pompbediener van Meppel tot er plots een explosie plaats vond. De explosie was afkomstig van een gasfles van een heftruck, welke in brand stond. Drie van de vijf brandweerlieden die in het pand aanwezig waren konden op eigen kracht het pand verlaten.

Twee brandweerlieden plus een medewerker zouden nog in het pand aanwezig zijn. In sommige gevallen was er sprake van een doorslag naar boven. De slachtoffer moesten worden gered en de brand moest op de juiste manier worden geblust.

Uitslag Brandweerwedstrijden Meppel
1. Brandweer Norg 1318 Punten
2. Brandweer Westerbork (2) 1292 Punten
3. Brandweer Westerbork 1252 Punten
4. Brandweer Veendam 1153 Punten
5. Brandweer Veenhuizen 1088 Punten
6. Brandweer Roden 1084 Punten
7. Brandweer Assen-Oost 1041 Punten
8. Brandweer Rolde 990 Punten
9. Brandweer Gieten 1031 Punten (reglement)
10. Brandweer Smilde 1011 Punten (reglement)

 

Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

MEER OP COMPACT MEDIA