28 jun

Auto verloren gegaan door brand

VEENHUIZEN – Dinsdagavond omstreeks 18.50 uur kreeg een bestuurder ter hoogte van de bushalte Friesche Schut op de Hoofdweg N919 in Veenhuizen het wel erg warm onder zijn voeten. De bestuurder dacht aan de kachel alleen deze stond al uit, voor hij het wist kwamen er vlammen onder het dashboard vandaan.

De brandweer van Veenhuizen was snel ter plaatse en trof in de berm een nog rokende auto aan, een voorbij komende militair merkte de brand ook op en spoot voor aankomst van de brandweer een poederblusser leeg in het voertuig. De brandweer zag middels een warmtebeeld camera dat er nog steeds hitte aanwezig was en bluste de brand af.

De brand is mogelijk ontstaan door kortsluiting in de kachel. de auto kan als verloren worden beschouwd en is door een berger afgesleept.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl