18 apr

Brandweerwedstrijden klasse 112 in Veenhuizen

VEENHUIZEN – Zaterdag 16 april werd er bij de brandweerkazerne aan de Oude Gracht in Veenhuizen de brandweerwedstrijden in de klasse 112 gehouden. Aan de wedstrijd deden 10 korpsen uit de provincie Drenthe mee.

De brandweerkorpsen werden gealarmeerd voor een verkeersongeval op de Oude Gracht in Veenhuizen. Hier had een aanrijding plaatsgevonden, waarbij het voertuig in de bosschages terecht was gekomen. Ook werd er gemeld dat even voor de aanrijding een ontsnapping had plaatsgevonden. De voortvluchtige gedetineerde bleek betrokken te zijn bij het ongeval en werd tijdens de aankomst van de brandweer door zijn helper opgehaald. Hierbij werd de brandweer beschoten. De eveneens arriverende politie zette de achtervolging in op de gedetineerden.

De auto had na de aanrijding een elektriciteitskast geraakt welke als gevolg van kortsluiting in de brand vloog. In de auto zaten drie slachtoffers waaronder een baby. De brandweer had de taak om de brand te blussen en de slachtoffers te bevrijdden. Alle 10 de korpsen hadden hier hun eigen aanpak voor.

Nadat alle korpsen hun wedstrijd hadden gespeeld werden de prijzen uitgedeeld in de kantine van Voetbalvereniging Veenhuizen. De brandweerkorpsen van Norg, Zuidlaren en ploeg 1 van Westerbork gaan door naar de volgende ronde.

Hieronder de volledige uitslag:

1. Brandweer Norg                      1426 punten

2. Brandweer Zuidlaren             1357 punten

3. Brandweer Westerbork 1       1336 punten

4. Brandweer Rolde                     1290 punten

5. Brandweer Westerbork 2       1286 punten

6. Brandweer Roden                    1267 punten

7. Brandweer Gasselternijveen  1258 punten

8. Brandweer Gieten                    1161 punten

9. Brandweer Smilde                   1185 punten*

10. Brandweer Dwingeloo           1175 punten*

* Slachtoffers niet gered binnen de gestelde tijd en/of incident niet tijdig meester.

Foto’s P.Koene & R.Koene © Compact Media / Brandweerveenhuizen.nl