5 apr

Kanoër bekneld onder speedboot aan de Sluiskade in Groningen

GRONINGEN – Aan de Sluiskade in Groningen werden vandaag de brandweerwedstrijden in de Klasse 112 gehouden. Naast de brandweerkorpsen van Veenhuizen (Dr.) en Emmeloord (Fl) deden er acht korpsen uit de provincie Groningen mee.

De brandweerkorpsen werden gealarmeerd voor een hulpverlening aan de Sluiskade in Groningen. Bij aankomst bleek er een ongeval plaatsgevonden te hebben op het water van de A in het centrum van Groningen. Ter hoogte van de roei vereniging was een speedboot in aanraking gekomen met een kanoër, welke bekneld kwam te zitten onder de boot. De man op de boot had gedronken. door het ongeval ontstond er een explosie en vloog de boot in brand.

Middels een boot van een tweetal vissers konden de brandweerlieden met hun red gereedschap aan de overkant komen en de slachtoffers uit hun benarde positie bevrijden. De politie heeft de man van de boot aangehouden i.v.m. dronkenschap. Het ander slachtoffer werd met lichte been door het ambulance personeel behandeld.

Uitslag brandweerwedstrijden Groningen:

1. Bedum

2. Harkstede

3. Hoogezand

4. Emmeloord

5. Veenhuizen

6. Bierum

7. Pekela

8. Scheemda

9. Leek

10. Wehe den Hoorn

Foto’s :P.Koene en R. Koene © Compact Media / Nieuwsflyer.nl