30 mrt

Middelbrand bij Mechanisatiebedrijf aan Middenweg in Een (Oefening)

VEENHUIZEN/NORG – Dinsdagavond hebben de brandweerkorpsen van Veenhuizen en Norg gezamenlijk geoefend aan de Middenweg in Een dit ging in samenwerking met de politie en eigenaar van het pand Roeters.

Bij een mechanisatie bedrijf was een bestuurder met een heftruck tegen een container met gevaarlijke flessen gebotst. De bestuurder kwam hierbij bekneld te zitten. Het gevolg van het ongeval was dat er ook brand ontstond welke naar het pand was overgeslagen. Door de brand ontstond er een explosie en kwam een monteur bekneld onder een tractor te zitten. Door alle commotie kreeg een medewerker van het bedrijf ook nog een hartinfarct.

De medewerkers van het bedrijf hebben allereerst zelf met enkele brandweerlieden geoefend om te reanimeren en met het gebruik van een AED, Daarna konden ze met kleine blusmiddelen proberen een kleine brand te blussen.

De oefening werd door alle partijen als goed en leer vol ervaren. Hierbij werden verbeterpunten met elkaar besproken.

Foto’s: R.Koene © Compact Media