13 mrt

VIDEO: Zolderbrand aan Het Mad in Oosterwolde

Oosterwolde- Zondagavond om 18.15 uur werden de brandweerkorpsen van Oosterwolde, Veenhuizen en Assen gealarmeerd voor een woningbrand aan Het Mad in Oosterwolde. De brand zou woeden op de zolder van de woning.

Inmiddels heeft de Friese brandweer in de grensregio de toegevoegde waarde van de Drentse waterwagens ontdekt waardoor deze regelmatig mee worden gealarmeerd of dat deze verzocht worden alsnog ter plaatse te komen.

Bij aankomst van de brandweer Oosterwolde werd een binnenaanval uitgevoerd. Hiermee wist de brandweer te voorkomen dat de brand zich ontwikkelde tot een uitslaande brand. Bij aankomst van de Asser hoogwerker werd deze voor de woning opgesteld om het dak te controleren. Hierbij werd duidelijk dat er toch een vuurhaard onder de dakpannen zat. De brandweer besloot deze vanaf de hoogwerker te doven.

Ook de naastgelegen woning werd door de brandweer gecontroleerd aangezien er hier eveneens rook vrij kwam.

De brand is vermoedelijk ontstaan toen een olielampje op het matras viel

Foto’s R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

MEER FOTO’S OP 112INHETNIEUWS.NL