8 feb

Grote uitslaande brand bij boerderij in Donkerbroek

DONKERBROEK – Maandagmiddag werd de brandweer van Oosterwolde om 14.25 uur gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Bovenweg in Donkerbroek. Kort daarna werd de brandweer van Veenhuizen verzocht om uit te rukken met de waterwagen om in de bluswatervoorziening te voorzien.

Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand en vervolgens naar grote brand. Hierdoor werden ook de korpsen van Veenhuizen, Norg, Haulerwijk en Drachten gealarmeerd om met diverse voertuigen naar Donkerbroek uit te rukken.

Bij aankomst van de eerste brandweereenheid bleek het dak van de boerderij reeds volledig in vlam te staan. Voor zover bekend hebben de bewoners en dieren het pand verlaten.

De brand is mogelijk begonnen bij de schoorsteen.

Later meer!

Foto’s: Fam. Pottjewijd.  © Compact Media / Nieuwsflyer.nl