8 jan

Vee overleden en ernstig gewond bij uitslaande schuurbrand aan de Slinke in Haulerwijk

HAULERWIJK – In de nacht van donderdag op vrijdag even voor 04.30 uur werd de brandweer van Haulerwijk gealarmeerd voor een brand bij een agrarisch bedrijf aan de Slinke in Haulerwijk. Ook de waterwagen van het naburige dorp Veenhuizen werd gealarmeerd. Na korte tijd werd er opgeschaald naar middelbrand waardoor ook de tankautospuit uit Veenhuizen werd verzocht uit te rukken. De brand was uitslaand en er zou nog vee aanwezig zijn in de stal.

De brandweerkorpsen van Haulerwijk en Veenhuizen hebben geprobeerd om al het vee uit de schuur te halen, helaas kon de brandweer niet voorkomen dat enkele dieren de brand niet overleefde of ernstig gewond raakte.

Omstreeks 05.15 had de brandweer de brand onder controle, omdat er mogelijk asbest bij de brand is vrijgekomen is ook de asbestprocedure opgestart. Een veearts is ter plaatse om de gewonden dieren te beoordelen.

De Elleboogsvaart tussen Haulerwijk en Veenhuizen is momenteel afgesloten voor het verkeer. Dit waarschijnlijk in verband met de vrijkomende rook en mogelijke verspreiding van Asbest.

Foto’s R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl

Kijk voor meer beelden bij  Compact Media