20 dec

Gaslekkage als gevolg van werkzaamheden in Huis ter Heide

Huis ter Heide- Zaterdagmiddag om 13.32 uur werd de brandweer van Veenhuizen gealarmeerd voor een gaslekkage/vreemde lucht aan de Norgervaart in Huis ter heide.

Bij aankomst van de brandweer bleek het incident enkel via een smal paadje te bereiken en lag de woning op behoorlijke afstand van de doorgaande weg. Ter plaatse bleek bij het schoonmaken van de sloot een gasleiding te zijn geraakt die ongeveer 20 cm onder het oppervlakte lag.

De brandweer heeft het gebied veiliggesteld in afwachting van Enexis voor reparatie van de leiding. Omdat er voor de brandweer geen mogelijkheid was om de voertuigen ter plekke te keren moesten de voertuigen ook nog eens achterwaarts terugrijden over het modderige paadje.

Nadat het gebied veilig was en Enexis de leiding had afgedicht keerde de brandweer weer terug naar de kazerne.

Foto’s P.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl