17 nov

Brandweer Veenhuizen uitgerukt voor rook bij Juvaid internaat

VEENHUIZEN – Het korps van Veenhuizen werd dinsdagavond op hun oefenavond gealarmeerd voor een automatisch brandalarm bij Juvaid internaat aan de Oude Asserstraat in Veenhuizen.

Op de zelfde locatie stond echter voor de brandweer op een later tijdstip ook een oefening gepland. De brandweerlieden waren al op de kazerne aanwezig, toen plots hun piepers afgingen. Het was zowel voor de brandweer als voor de meldkamer niet bekend of het om een daadwerkelijke melding ging, daarom werd er toch met de hoogste prioriteit uitgerukt.

Bij aankomst van de brandweer bleek er gelukkig weinig aan de hand ondanks dat er rook werd waargenomen. Medewerkers hadden met de beste bedoeling alvast voor de oefening de rookmachine aangezet, waardoor het alarm afging.

Omdat brandweer van Veenhuizen al heel snel ter plaatse was, hadden medewerkers van de inrichting niet meer de mogelijkheid om de melding in te trekken. Vervolgens werd er door de brandweer alsnog geoefend in het pand.

Foto’s: R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl