3 jul

Woonboerderij uitgebrand aan de Nije Drintse Wei in Bakkeveen

BAKKEVEEN – Na een zeer zomerse dag met hoge temperaturen, begon het halverwege de avond te onweren. Omstreeks 00.30 uur brak er door blikseminslag in een woning aan de Nije Drintse Wei in Bakkeveen een brand uit. Omdat het zou gaan om een zolderbrand werd ook de hoogwerker van Groningen gealarmeerd.

Er werd opgeschaald naar middelbrand, waardoor het korps van Haulerwijk, werd bijgestaan door hun collega’s uit het Drentse Veenhuizen. Bij aankomst van de brandweerkorpsen bleken de bewoners zichzelf in veiligheid te weten brengen, waarna ze vervolgens zijn opgevangen bij buren. 

De woonboerderij stond bij aankomst grotendeels al in brand en was voor de brandweer voertuigen moeilijk te bereiken. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. i.v.m. de watervoorziening kwam ook de waterwagen van Norg ter plaatse. Ondanks vermoede poging van de brandweerlieden kan de gehele woning als verloren worden beschouwd.

Of de drie katten die ten tijde van de brand zich in de woning bevonden het hebben overleeft is niet bekend.

Foto’s: © Compact Media / 112inhetnieuws.nl (Meer foto’s)