11 mei

Natuurbrand in het Blauwe Bos nabij Haule moeilijk te bereiken.

HAULE – Maandagavond even na 19,00 uur werd het korps van Haulerwijk gealarmeerd voor een buitenbrand aan de Dorpsstraat in Haule. Bij aankomst bleek er sprake van behoorlijke rookontwikkeling en woede de brand op een stukje heide in het het Blauwe Bos. De vuurhaard was moeilijk te bereiken vanaf het opgegeven adres.

De brandweer schaalde vervolgens op naar middelbrand om extra assistentie te krijgen. De assistentie werd geleverd door de Drentse collega’s uit Veenhuizen. In het natuurgebied bleek een stuk heide van ongeveer 100 bij 30 meter in de brand te staan. De vuurhaard bleek zich 200 meter van het bospad te bevinden, waardoor blussen met water onmogelijk was. Hierdoor werd de brand met de zogeheten vuurzwepen bestreden.

In een poging om toch te kunnen blussen met water kwam het voertuig van Haulerwijk tijdelijk vast te zitten in een greppeltje , deze werd later door een brandweer oldtimer losgetrokken. De brand was inmiddels onder controle, om het gebied na te blussen werd het korps van Oldeberkoop gealarmeerd om de brandweerauto van Veenhuizen te voorzien van extra bluswater.  De brandweer sluit brandstichting niet uit.

Foto’s R.Koene © Compact Media / 112inhetnieuws.nl