29 apr

Brandweer Veenhuizen gealarmeerd voor woningbrand aan de Oosterduinen in Norg.

NORG – In een woning in het natuurgebied Oosterduinen te Norg is woensdagmiddag even na 14.00 uur een schoorsteenbrand uitgebroken. De brandweerkorpsen van Norg, Vries en Assen werden gealarmeerd. Bij aankomst van de brandweer bleek er sprake te zijn van hevige rookontwikkeling uit de woning, waarbij de brand even later uitslaand was geworden.

De brand die was ontstaan in een kachel in een aangebouwde serre was doorgeslagen naar een ander vertrek en vervolgens naar het dak van de woning. Aangezien de brandweerkorpsen van Norg en Vries waren uitgerukt met alleen de tankautospuit, werd de waterwagen van het korps van Veenhuizen gealarmeerd voor de watervoorziening. Het even later gealarmeerde personeel en materieel voertuig hoefde niet uit te rukken.

De bewoonster kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen en is door het aanwezige ambulance personeel gecontroleerd op verwondingen. De woning heeft door het gevolg van de brand veel schade opgelopen.

Foto’s: Arnaud Poelman & J. Kuiper © Compact Media / 112inhetnieuws.nl