25 apr

Brandweer Veenhuizen actief bij 112 brandweerwedstrijden in de Bonte Wever in Assen.

ASSEN – Zaterdag 25 april organiseerde de brandweer van Assen in samenwerking met de ABWC de provinciale brandweerwedstrijden in de klasse 112. Dit houdt in dat de deelnemende korpsen eigenlijk van alles kunnen verwachten.

De brandweer van Assen had de wedstrijd uitgezet in De Bonte Wever. Op de ijsbaan van het complex vond een deel van de wedstrijd plaats. Hier was tijdens een stuntshow een motorrijder ten val gekomen en in de dranghekken beland. Het been van het slachtoffer bleek klem te zitten op het hek waarbij de deelnemende korpsen de ambulancedienst moest assisteren bij het bevrijden van het slachtoffer.

Binnen in De Bonte Wever ging het eveneens mis. Tijdens werkzaamheden was er brand uitgebroken in het complex. De aanwezige BHV-er kon de vlammen onder controle houden maar niet doven. De deelnemende korpsen moesten dan ook de vlammen doven en de BHV-er in veiligheid brengen.

Tien korpsen uit de provincie Drenthe strijden vandaag om de eerste plek. Nummer 2 en drie gaan eveneens door naar de volgende ronde.

De uitslag zal in dit bericht bijgeplaatst worden zodra de prijsuitreiking vanavond is geweest. Om geen van de korpsen een voordeel te geven is dit bericht geplaatst nadat het laatste korps heeft gespeeld.

Foto’s © Compact Media / 112inhetnieuws.nl