13 mrt

Grote natuurbrand op Fochterloërveen in Veenhuizen (Update 19.30 uur)

VEENHUIZEN – Vrijdagmiddag omstreeks 14.35 uur werd er een natuurbrand gemeld aan de Drentseweg in Veenhuizen. Kort daarna bleek het te gaan om een zeer grote natuurbrand op het Fochterloërveen in Veenhuizen. Volgens de brandweer zou er sprake zijn van meerder vuurhaarden in het natuurgebied. Meerdere eenheden zijn gealarmeerd voor de brand aan in de buurt van de Bruustingerplas tussen Veenhuizen en Fochteloo.

Omdat de brand zich lange tijd niet liet controleren werd er door de hulpdiensten besloten een boerderij die in het pad van het vuur stond te ontruimen. Waarschijnlijk is dit maar van korte duur geweest. De politieheli kwam later op de middag ter plaatse om de brandweer te voorzien van overzichtsbeelden.

De brandweer zal nog geruime tijd bezig zijn met bluswerkzaamheden omdat het gebied moeilijk toegankelijk is. De brand heeft ongeveer 50 tot 100 hectare van het natuurgebied verwoest.

Foto’s & Video © Compact Media / Nieuwsflyer.nl