13 jun

Binnenbrand in GGZ kliniek in Veenhuizen.

VEENHUIZEN – Vrijdagavond werd er om 19.20 uur een brand gemeld na een automatisch brandalarm in een paviljoen van het GGZ kliniek aan de Bankenbosweg in Veenhuizen. De brandweer van Veenhuizen schaalde in verband met de gesloten inrichting en mogelijke personen in het pand op naar middelbrand. Bij aankomst bleek de brand op een cel van het pand te zijn uitgebroken en hadden meerdere personen rook ingeademd.

Vermoedelijk is er op de cel een matras in brand gestoken, waardoor veel rookontwikkeling ontstond. Drie personen zijn met ademhalingsproblemen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie begeleide één van de ambulances naar het ziekenhuis.

Bij aankomst van de brandweer van Norg werd het pand al geventileerd, Bij verdere nacontrole werd een werkkast nog geforceerd.

Foto’s: © Compact Media